KA201 “PLASTEAM”

Conferința județeană”Abordări 4R pentru o școală fără plastic”, 19 noiembrie 2022
Eveniment de multiplicare, în cadrul proiectului Erasmus+ “PLASTEAM”, nr. 2020-1-NL01-KA201-064581
Ne-a bucurat și ne-a onorat prezența doamnei inspector școlar prof. Carmen Sima, de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava și a domnului Andrei Bacoș, de la Bucovina Civică.
Au fost prezente aproape 100 de cadre didactice din școlile sucevene. Au participat, de asemenea, aproape 30 de elevi, de la Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu”, Salcea, coordonați de prof. Mocanu Marinela, Școala Gimnazială nr. 4, coordonați de prof. Liviu Irimia, Școala Gimnazială ”Miron Costin”, coordonați de prof. Anna Ștefură, Adiana Caliniuc, Baban Brândușa.
Conferința a fost urmată de un workshop, orchestrat cu măiestrie de prof. Magdalena Ivan, de la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava, în cadrul căruia, elevii prezenți au realizat tablouri în tehnica mozaic, din plastic.
Ne-a onorat, de asemenea, prezența prof. Marinela Mocanu, de la Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu”, Salcea, autor de manuale școlare de educație tehnologică și formator național pentru resurse educaționale deschise, care a reiterat necesitatea păstrării unui mediu curat.
Prezența domnului Andrei Bacoș și intervenția dumnealui a facilitat o mai bună înțelegere a necesității de a păstra mediul curat, evitând și reducând consumul de plastic.
S-a organizat și o expoziție cu lucrări din materiale plastice, ale elevilor școlii gazdă și cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială nr. 4, coordonați de prof. Mazilu Mirela, precum și de la Grădinița cu Program Prelungit ”Prichindel”, din Suceava.
Alese mulțumiri colectivului școlii noastre, pentru implicare!