Proiecte

 

Scoala gimnazială nr.10 Suceava are experiență în coordonarea și derularea de proiecte cu fianațare din fonduri europene.

  • Începând din anul 2005 a coordonat la nivel european un proiect Comenius intitulat “Parents as Educational Assurance for their Children”cu parteneri din Finlanda și Turcia, proiect încheiat în luna iulie 2008.
  • În anul 2006 școala este inclusă într-un alt proiect Comenius, intitulat “Knowing Me, Knowing You”, început cu parteneri din Franța (2006), Marea Britanie și Turcia. Proiectul s-a desfașurat pe durata a doi ani.
  • Pe langa acestea, scoala a fost partener asociat într-un proiect Grundtvig, intitulat “Bum, Bum, Adolescence is Here!”, cu partener român Asociația Regională pentru Educație și dezvoltare (ARED) Suceava, precum și parteneri europeni din Malta (coordonator), Italia și Slovenia.
  • De asemenea, scoala a fost implicată în proiectul Eco-școala înca din anul 2003, în anul 2005 primind Steagul verde.
  • Proiectul “TEO – Taking Education Outdoors”, desfăşurat pe perioada 2013 – 2015 are drept parteneri:

1. Aydın Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi – Liceul Industrial şi Tehnic din Aydin- Turcia

2. Şcoala Gimnazială Ostra

3. Görgey Utcai Óvoda, Debreţin- Ungaria

Motivaţia acestui proiect vine din nevoia specifică de a găsi oportunităţi să “scoatem” educaţia afară din sala de clasă, în natură, s-o facem mai practică şi mai reală.

Experienţa de profesori ne-a făcut să înţelegem că important este un CE ştiu copiii, ce  ŞTIU SĂ FACĂ ei cu ceea ce ştiu. Cu alte cuvinte, este necesar ca educaţia să se facă şi în afara sălii de clasă, învăţarea să fie mai atractivă şi mai uşoară şi pentru copii şi pentru profesori, dar mai mult de atât, să fie reală, legată de viaţa de zi cu zi.

Analiză SWOT privind programele europene, desfăşurate la nivelul unităţii şcolare, în anul şcolar 2013-2014