Activităţi extraşcolare

Fotografie1897

 

EXPOZIŢIE DE MĂRŢIŞOARE CU VÂNZARE

Joi şi vineri elevi din şcoala noastră, îndrumaţi de cadre didactice au organizat o expoziţie  cu vânzare.

Mărţişoare şi felicitări, creaţiile elevilor din clasele primare şi grupele pregătitoare, dar şi ale elevilor din clasele a VII-A şi B au fost expuse în holul şcolii unde reprezentanţii fiecărei clase au stabilit preţuri, au negociat, au promovat şi au vândut.

 Activităţi la Galeria de Craciun 2011 -clasa a II-a D

.

 

Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean Suceava au organizat pentru elevii premiaţi la faza naţională a concursurilor şcolare – Serbarea performanţelor şcolare

             În uriaşa sală de festivităţi a Conacului domnesc au fost invitaţi peste 210 elevi premianţi ai concursurilor naţionale împreună cu profesorii lor îndrumători. Reprezentanţii şcolii noastre au fost elevii Moroşan Radu şi Arotăriţei Robert, însoţiţi de doamnele înv. Huţan Livia şi Babii Daniela.    După un impresionant concert de colinde, elevii au participat la o tombolă unde fiecare elev a primit un cadou.

                         Felicitări elevilor şcolii noastre!                                A consemnat prof. înv. primar Babii Daniela

                                                                                     

Aprilie 2011, moment de relansare a activităţilor extraşcolare de primăvară ale clasei a IVa B

                           

    Primăvara, cu incandascenţa ei florală, nu i-a împiedicat pe elevii clasei a IVa B să-şi petreacă o după amiază, cea a zilei de 1 aprilie 2011, la biblioteca judeţeană I. C. Sbierea  şi să înveţe altfel despre  uriaşa, covârşitoarea  personalitate a marelui domnitor moldav Ştefan cel Mare. Bibliotecarii, deschişi la  orice dialog cultural cu micii cititori, ne-au oferit vizionarea piesei de teatru „Apus de soare” de  Barbu Ştefănescu Delavrancea. În partea a doua a activităţii am lecturat două texte cu caracter istoric despre bătălia de la Codrii Cosminului,  moment istoric care nu este amintit în manualele de istorie. Activitatea a fost denumită simbolic „Ştefan cel Mare şi Moldova” , iar elevii au mărturisit că au rămas profund impresionaţi de atmosfera încărcată de patriotism.

     A consemnat inst. Babii Daniela

Clasa a IV -a B a avut reprezentanţi la concursul judeţean de dans modern şi clasic desfăşurat la MALL  şi  organizat de Palatul copiilor Suceava în parteneriat cu ISJ Suceava

 

                Concursul judeţean de dans modern  şi clasic a reunit sub auspiciile lui şi eleve ale clasei a IV a B, adevărate profesioniste a genului  după 6 ani de participare la cursurile Palatului copiilor. Efortul lor în domeniul artistic a fost încununat de laurii premiului I la secţiunea dans clasic. Concursul s-a desfăşurat în data de 5 aprilie 2011 şi este avizat de Ministerul educaţiei. Am fost plăcut impresionaţi de calitatea dansurilor prezentate de elevi din toate oraşele judeţului Suceava, de entuziasmul creator al coordonatorilor, de foarte buna organizare, dar şi de jurizarea corectă, după criterii demne de un concurs european. Felicitări organizatorilor!

                                                            A consemnat prof. înv. primar, Babii Daniela

 

Concursul televizat „Cutezătorii” prima ediţie, din 14 aprilie 2011, a avut ca actanţi şi elevi ai clasei a IV a B

 

             Biblioteca Alexandria din cadrul complexului comercial Carrefour, în parteneriat cu televiziunea locală Plus TV Suceava au iniţiat un concurs de literatură şi cunoştinţe de limba română pentru  elevii  claselor a IV a. La invitaţia colegilor lor de la Şcoala Nr.4 şi 8,  elevii şcolii noastre au răspuns provocării „literare” şi au obţinut un binemeritat loc II în lupta cu sinonimele, antonimele şi operele literare româneşti. Echipa clasei noastre, de care suntem foarte mândri, a fost constituită din elevele Pascaru Bianca, Beregoi Ivona, Struţ Lorena şi  Maximoaia Clarisa, „Mici stele ale lecturii”, aşa cum de fapt s-au autodenumit în concurs. Le felicităm din toată inima şi le urăm succes  la concursul Canguraşul literar, dar şi la Concursul de evaluare în educaţie „Năstăsescu” limba română, care vor avea loc în luna mai a acestui an. Fotografii de la concurs puteţi viziona pe evenimente.ro.

                                                                  A consemnat inst. Daniela Babii

 

 

“GOSPODĂRIA  ROMĂNEASCĂ  ÎN MACHETE CONSTRUITE DIN MATERIALE REFOLOSIBILE”a fost tema activităţii extraşcolare a elevilor clasei a IVa B din luna ianuarie 2011

             Cele mai interesante activităţi şcolare sunt pentru elevi cele extraşcolare.Dar organizarea uneia in care să fie nevoie de multiple materiale, de găsirea tututror elementelor unei machete care să transpună identic forma unei gospodării româneşti e rodul unei munci creative uriaşe.

             Grupaţi câte doi, elevii clasei a IV a B au răspuns la provocarea lansată de manualul de ştiinte  şi au construit machete uluitoare formate din casa tipic românească, grajdul cu animale, grădina din spatele casei. Imaginile cu machetele realizate au încântat elevii veniţi să viziteze expoziţia organizată cu acest prilej.

                                                             A consemnat prof.înv. primar Babii Daniela

 

     Magia sărbătorilor de iarnă trăită împreună cu preşcolarii de la GPN „Norocel”,structură a GPP 1,2,3 în 5 decembrie 2011

   „Crăciun în Europa” a fost tema serbării de Crăciun a clasei a IV a B prezentată cu sufletul învăluit de farmecul sărbătorilor de iarnă preşcolarilor din grupele mari pregătitoare de la grădiniţa cunoscută de toată lumea drept „cea de la gară”. Cu cuşme de Moş Crăciunei decorate cu steagurile ţărilor din toată Europa, şcolarii au explicat în versuri simple preşcolarilor cum îşi petrec copiii europeni Crăciunul. S-au evocat tradiţiile popoarelor germanice, a celor din ţările de jos, a popoarelor din sudul Europei. Viitorii elevi au aplaudat frenetic şi dansul pregătit cu efort de Crăciuneţele clasei a IVa B. Îi aşteptăm la şcoală să fie şi ei la rândul lor un exemplu pentru alţi viitori elevi.

                                                         A consemnat prof. înv. primar Babii Daniela

                               

Sesiune de informare „ Energia – o comoară inepuizabilă

             Joi, 29 octombrie 2009, elevii clasei a III a B au fost invitaţi de Regia autonomă de distribuţie a energiei electrice  E-on Suceava la sărbătorirea Zilelor E-on.

             Gazda noastră, domnul inginer Cristian Butura, coordonator al programelor educative a venit de la Timişoara special pentru întâlnirea cu micii pasionaţi de studiul electricităţii. Copiii au povestit despre performanţa lor de anul trecut la concursul „E-on,energie pentru viaţă”, iar apoi au fost actanţii unei impresionante călătorii interactive în universul ştiinţific al electricităţii.

             Au aflat despre electroni şi protoni făcând perechi între ei, despre neutralitatea atomului, despre formarea energiei electrice prin separarea electronilor de protoni. Au realizat mici experimente care au pus în evidenţă trecerea curentului elctric prin diverse aparate folosite de electricieni. Au format grupuri reprezentând centralele electrice, conectorii, sursele şi consumatorii casnici şi indusriali. Curentul electric a fost înlocuit de un cântecel intonat de toate „componentele” circuitului electric.

            Totul s-a desfăşurat într-o notă de optimism, glume şi voioşie susţinute de domnul inginer cu un umor tipic bănăţean care de multe ori ne-a făcut să uităm de seriozitatea problematicii discutate.

            Bravo tuturor factorilor de decizie din cadrul E-on şi ISJ care fac posibilă asemenea acţiuni care educă intr-un mod atât de plăcut!

                                                                       A consemnat inst. Babii Daniela        

                  Halloween – sărbătoarea bostanilor şi a costumelor de carnaval

 

       Clasa a III a B, coordonaţi de institutor Babii Daniela a invitat  bobocii clasei I B însoţiţi de doamna lor învăţătoare Ciupu Viorica la o paradă a costumelor de Halloween, o expoziţie a bostanilor şi o informare despre această sărbătoare a vorbitorilor de limbă engleză.

       Cei mici au ascultat colindele de Halloween învăţate la ora de opţional de colegii lor mai mari, au putut admira originalitatea costumelor şi zâmbetele încremenite ale bostanilor proaspăt sculptaţi la ora de abilităţi. Candelele aprinse le-au luminat pentru câteva secunde feţele portocalii şi rotofeie stârnind admiraţia celor prezenţi.

         La plecare luminiţe de încântare clipeau în ochii tuturor copiilor amintind de bucuria cu care bunicii lor puneau la porţile caselor dovlecii aducători de belşug şi prosperitate.

                                                                             A consemnat inst. Babii Daniela